Tarieven

Pruiken

Haarwerk synthetisch haar – machinaal geknoopt: vanaf 380 euro
Haarwerk synthetisch haar – handgeknoopt: vanaf 540 euro
Haarwerk natuurlijk haar: vanaf 950 euro

Bij de aankoop van een pruik heeft u recht op een tussenkomst van 180 euro door het ziekenfonds. Indien u een hospitalisatieverzekering heeft, waarin de terugbetaling van een pruik is opgenomen, heeft u recht op terugbetaling van een hoger bedrag. Vaak wordt dit bedrag gelijkgesteld aan een meervoud van de standaard terugbetaling door het ziekenfonds. In sommige gevallen heeft u recht op een volledige terugbetaling. Neem voor meer informatie contact op met uw verzekeraar.

Borstprothesen

De prijs van een uitwendige borstprothese ligt tussen 26 euro en 262 euro. De voor u geldende prijs hangt af van het type prothese en de fase waarin u zich na uw borstoperatie bevindt.

De eerste standaard (niet-klevende) borstprothese wordt volledig terugbetaald door het ziekenfonds. Daarna gebeurt de terugbetaling tweejaarlijks. U kan bij elke hernieuwing van uw borstprothese kiezen waar u deze bestelt.

Wij regelen elke terugbetaling van uw borstprothese rechtstreeks met het RIZIV, zodat u dit bedrag niet zelf hoeft te betalen. Gelieve daarvoor een geldig voorschrift (3 maanden) van uw behandelende arts-specialist mee te brengen samen met een klevertje van uw ziekenfonds.

Mintt werkt met borstprothesen van Amoena en Anita, twee kwaliteitsmerken die al jaren erkend zijn voor terugbetaling door het ziekenfonds.